Je krijgt wat je verdient zeggen ze… 30 maart, de dag van de Lenteborrel, was een zonovergoten dag! Bijna 100 leden en introducés kwamen bijeen in het Westeinder Paviljoen. Of beter gezegd: op het terras… De Lenteborrel werd gesponsord door De Haan Advocaten en Notarissen, waarvoor onze dank. Rene de Bondt, advocaat bij De Haan, gaf een korte introductie van het nieuwe kantoor op Schiphol en nodigde de aanwezigen uit voor hun bijeenkomst op 9 mei a.s. (zie verderop in deze nieuwsbrief).

ECS Livestock B.V. kan jouw stem gebruiken!
Onlangs werd bekendgemaakt dat ECS Livestock B.V., het bedrijf van Edwin Hofstede, een van de 10 finalisten is van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland. Daar zijn wij als Schiphol Cargo community zonder twijfel erg trots op! Stemmen kan tot en met 14 mei via: https://www.ovnh.nl/publieksprijs/
Let op: het gaat om ECS Livestock in de categorie MKB-Midden (dus NIET ECS International in de categorie MKB-Klein).

Uitnodiging workshop actualiteiten arbeidsrecht 9 mei
De Haan Advocaten en Notarissen Schiphol nodigt u graag uit voor een workshop actualiteiten arbeidsrecht.
Onderwerpen:
gewijzigde regels, actuele rechtspraak en wijze van dossieropbouw m.b.t. het arbeidsrecht (door arbeidsrechtadvocaten Shasta Rötscheid en Ton van der Baan)
de Wet aanpak schijnconstructies (WAS): Deze wet is onder andere van toepassing in de vervoerssector en heeft al tot diverse procedures geleid. Tijdens de workshop vertellen wij u meer over de eisen en gevolgen van deze wet.
Wij nodigen u graag uit om kosteloos mee te doen aan deze workshop. Aanmelden kan tot 1 mei via een mailbericht aan Nathalja Bodamèr (n.bodamer@dehaanlaw.nl).
Datum: dinsdag 9 mei
Locatie: Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport, Boeing Avenue 2 Schiphol-Rijk
Ontvangst: 15.30u
Workshop: 16.00-18.00u
Borrel: 18.00-19.00u

Volgende bijeenkomst: Haringparty
De sponsors zijn al gestrikt maar de datum is nog niet bekend…De Haringparty vindt in ieder geval in juni plaats, wanneer de haringen volgens Jan Plat uit Volendam lekker vet zijn. Uiteraard houden we rekening met de datum van de ACMAB BBQ in Brussel zodat onze leden niet hoeven te kiezen tussen twee ongetwijfeld leuke en gezellige events. De uitnodiging ontvang je binnenkort in je mailbox.

Herhaalde oproep: Young Professionals
De roep om meer jonge talenten aan luchtvracht te binden heeft geresulteerd in de oprichting van Young Professionals@Schiphol Cargo. Deze club, specifiek gericht op de Nederlandse luchtvrachtbranche, heeft als doel om jonge professionals met elkaar in contact te brengen. De doelgroep wordt gevormd door jonge talenten tussen 25 en 35 jaar met minimaal een afgeronde HBO-opleiding. Ken je of ben je een Young Professional en lijkt het je leuk en interessant om hierbij aan te sluiten? Meld je dan aan via youngprofs@acn.nl.

Aangeboden: exposure voor jouw bedrijf!
Wil je exposure voor jouw bedrijf bij de leden van de ACBC en tegelijkertijd een bijeenkomst financieel mede mogelijk maken? Word dan sponsor van een bijeenkomst! Wij werken niet met vaste sponsorpakketten; alles vanaf EUR 250,- is bespreekbaar. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Mutaties en suggesties
We verzoeken je vriendelijk om wijzigingen in contactgegevens z.s.m. aan ons door te geven zodat onze database op orde is en blijft. Ken je iemand, werkzaam binnen de vrachtindustrie, die nog geen lid is maar wel interesse heeft in onze bijeenkomsten? Laat het ons weten!

Met vriendelijke groet,
het bestuur van de ACBC,

Esther, Nick en Kiona